Wie kan een Recherchebureau oprichten?

Niet iedereen kan zomaar een beveiligingsorganisatie of recherchebureau beginnen. Hiervoor is een vergunning nodig. Justis verleent de vergunning namens de minister van Veiligheid en Justitie. Justis vraagt advies aan de korpschef van de regionale eenheid waarin de aanvragende organisatie is gevestigd. De korpschef beoordeeld of de opzet en inrichting van de organisatie goed in elkaar zit. De politie maakt met het recherchebureau een afspraak voor een bezoek zodat zij dit goed kunnen beoordelen. Om als particulier rechercheur aan de slag te gaan, is het diploma Particulier onderzoeker van de SVPB verplicht.
Als dit allemaal in orde is verleent Ministerie van justitie een POB nummer, hierdoor weet u dat u te maken heeft met een officieel en erkend recherchebureau.

Wat is een privé detective?

In de volksmond wordt het vaak Privé detective genoemd, bij bedrijven vaak bedrijfsrecherche. Het betekent hetzelfde, officieel wordt het particulier onderzoeker genoemd. Een particulier onderzoeker kan voor een recherchebureau werken of zelf een recherchebureau voeren. Zij voeren met een strikte wetgeving onderzoeken voor particulieren en bedrijven uit. U kunt denken aan o.a. interne diefstal of fraude, ziekteverzuim of in de particuliere sfeer aan overspel.

Mag een particulier onderzoeker bij een recherchebureau alles onderzoeken?

Als er een gegronde reden is, dus een goede aanleiding dan mag een recherchebureau een onderzoek verrichten. Voorafgaand aan het onderzoek zal een plan van aanpak opgesteld worden met duidelijke kaders en een doelstelling. Particulier onderzoekers moeten rekening houden met de privacy en het proportionaliteits- en subsidiariteitsbeginsel. Dat bekent dat de mate van inbreuk op het individueel belang vanuit een bepaalde maatregel proportioneel moet zijn ten opzichte van het beoogde legitieme doel en het middel in verhouding moet staan tot het doel. Als een particulier onderzoeker rekening hiermee houdt dan kan rechtmatig alles onderzocht worden.

Wordt er rekening gehouden met geheimhouding?

Iedereen die met en voor ons bedrijf werkt heeft strikte geheimhouding. Iedereen tekent voorafgaand aan de werkzaamheden een geheimhoudingsformulier.

Wanneer mag je een camera plaatsen?

Zelf mag je nooit zomaar een camera plaatsen op openbare plaatsen of die gericht zijn hierop. Daar is tegenwoordig een strikte wetgeving voor en je bent strafbaar als je je hier niet aan houdt. Het college bescherming persoonsgegevens toetst of bedrijven of personen camera’s mogen plaatsen. Daar dient altijd een melding voor ingediend te worden. Bij uitzondering en bij hoge noodzaak, mogen wij dit. Mits we de beginselen van proportionaliteit en subsidiariteit in het oog houden is het toegestaan tijdelijk een camera te plaatsen.

Mag je als bedrijf of particulier zelf opsporingswerk doen?

Het is uitsluitend toegestaan om opsporingswerk te verrichten als je bevoegdheid hebt volgens de politiediensten (artikel 141) en bijzondere opsporingsambtenaren (artikel 142) of als je beschikt over een POB nummer en een gele pas (persoonlijke vergunning).
Personen zonder deze bevoegdheid of POB nummer en gele pas mogen dus nooit camera’s plaatsen, observaties uitvoeren of naspeuringen doen.

Wat kost een privé detective?

Wij hebben de kosten per rechercheur omschreven op deze pagina, Wat kost een privé detective?

Start typing and press Enter to search

U kunt ons nu direct bellen op (+31) 085 90 22 120 wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

U kunt ook onderstaand formulier invullen.

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht

Wat kost het inhuren van de Privé Detective?

U wilt een onderzoek laten instellen en wilt graag vooraf weten wat de kosten zijn. Hierin zijn wij helder en transparant zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan .

Wij maken voor u een op maat gemaakt plan, zodat de doelstelling zo efficiënt en snel mogelijk gehaald wordt. Waardoor u minder kosten kwijt bent aan onderzoek.

Wij werken met een betaalbaar uurtarief, zodat een onderzoek voor een ieder haalbaar blijft. Wij denken hier graag in mee. Afhankelijk van de in te zetten methodieken kan het uur tarief variëren vanaf 50 euro tot 85 euro per uur. Het minimaal af te nemen uren is 3 uur aansluitend.

 

Wilt u precies weten wat het kost neem dan direct contact met ons op.

Fijn dat u een intakegesprek wilt plannen.

U kunt ons nu direct bellen voor een afspraak op (+31) 085 90 22 120 wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

U kunt ook onderstaand formulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op de afspraak in te plannen.

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoonnummer

Geef kort aan waarvoor u een gesprek wilt