Meest gestelde vragen

Wie kan een Recherchebureau oprichten?

Niet iedereen kan zomaar een beveiligingsorganisatie of recherchebureau beginnen. Hiervoor is een vergunning nodig. Justis verleent de vergunning namens de minister van Veiligheid en Justitie. Justis vraagt advies aan de korpschef van de regionale eenheid waarin de aanvragende organisatie is gevestigd. De korpschef beoordeeld of de opzet en inrichting van de organisatie goed in elkaar zit. De politie maakt met het recherchebureau een afspraak voor een bezoek zodat zij dit goed kunnen beoordelen. Om als particulier rechercheur aan de slag te gaan, is het diploma Particulier onderzoeker van de SVPB verplicht.
Als dit allemaal in orde is verleent Ministerie van justitie een POB nummer, hierdoor weet u dat u te maken heeft met een officieel en erkend recherchebureau.

Wat is een privé detective?

In de volksmond wordt het vaak Privé detective genoemd, bij bedrijven vaak bedrijfsrecherche. Het betekent hetzelfde, officieel wordt het particulier onderzoeker genoemd. Een particulier onderzoeker kan voor een recherchebureau werken of zelf een recherchebureau voeren. Zij voeren met een strikte wetgeving onderzoeken voor particulieren en bedrijven uit. U kunt denken aan o.a. interne diefstal of fraude, ziekteverzuim of in de particuliere sfeer aan overspel.

Mag een particulier onderzoeker bij een recherchebureau alles onderzoeken?

Als er een gegronde reden is, dus een goede aanleiding dan mag een recherchebureau een onderzoek verrichten. Voorafgaand aan het onderzoek zal een plan van aanpak opgesteld worden met duidelijke kaders en een doelstelling. Particulier onderzoekers moeten rekening houden met de privacy en het proportionaliteits- en subsidiariteitsbeginsel. Dat bekent dat de mate van inbreuk op het individueel belang vanuit een bepaalde maatregel proportioneel moet zijn ten opzichte van het beoogde legitieme doel en het middel in verhouding moet staan tot het doel. Als een particulier onderzoeker rekening hiermee houdt dan kan rechtmatig alles onderzocht worden.

Wordt er rekening gehouden met geheimhouding?

Iedereen die met en voor ons bedrijf werkt heeft strikte geheimhouding. Iedereen tekent voorafgaand aan de werkzaamheden een geheimhoudingsformulier.

Wanneer mag je een camera plaatsen?

Zelf mag je nooit zomaar een camera plaatsen op openbare plaatsen of die gericht zijn hierop. Daar is tegenwoordig een strikte wetgeving voor en je bent strafbaar als je je hier niet aan houdt. Het college bescherming persoonsgegevens toetst of bedrijven of personen camera’s mogen plaatsen. Daar dient altijd een melding voor ingediend te worden. Bij uitzondering en bij hoge noodzaak, mogen wij dit. Mits we de beginselen van proportionaliteit en subsidiariteit in het oog houden is het toegestaan tijdelijk een camera te plaatsen.

Mag je als bedrijf of particulier zelf opsporingswerk doen?

Het is uitsluitend toegestaan om opsporingswerk te verrichten als je bevoegdheid hebt volgens de politiediensten (artikel 141) en bijzondere opsporingsambtenaren (artikel 142) of als je beschikt over een POB nummer en een gele pas (persoonlijke vergunning).
Personen zonder deze bevoegdheid of POB nummer en gele pas mogen dus nooit camera’s plaatsen, observaties uitvoeren of naspeuringen doen.

Wat kost een privé detective?

Wij hebben de kosten per rechercheur omschreven op deze pagina, Wat kost een privé detective?

Wij zijn De Privé Detective

Het team van De Privé Detective bestaat voornamelijk uit oud politie rechercheurs. Aangevuld met specialisten afkomstig van de FIOD en andere opsporingsdiensten. Door al deze krachten te bundelen  staan wij sterk en gaan wij geen onderzoek uit de weg. Wij zoeken altijd naar de waarheid en laten ons niet leiden door aannames maar enkel door feiten hier door krijgt u een ronde zaak onderbouwd door een rapportage en of dossier die u van de polite zou mogen verwachten.

Volg ons op Facebook en Twitter

 • Operationeel rechercheur
  Operationeel rechercheur

  Ervaring opgedaan bij bijzondere opsporingseenheden binnen de politie maken mij tot een allround rechercheur. Het dynamisch volgen van personen is voor mij een van de dagelijkse taken. Elke dag zie ik dit weer als een uitdaging.

  • Fraude expert
   Fraude expert

   Snuffelen en speuren in cijfertjes en documenten is mijn expertise. Mijn analytisch vermogen samen met de ervaring opgedaan bij FIOD maakt mij tot de beste rechercheur. Wanneer er iets niet klopt dan kom ik daar achter.

   • Digitaal specialist
    Digitaal specialist

    Computers zijn mijn lust en mijn leven. Ik word vaak omschreven als een ethical hacker. Ik vind het mooi om kennis in te kunnen zetten in onderzoeken om zo de eerlijke mens te kunnen helpen.

    • Forensisch onderzoeker
     Forensisch onderzoeker

     Ik voer alle forensische onderzoeken uit bij De Privé Detective. Mijn specialismen zijn het afnemen en analyseren van vingerafdrukken en DNA. Op zoek gaan naar het missende puzzelstukjes is mijn passie, als er sporen zijn dan vind ik ze.

     • Professioneel verhoorder
      Professioneel verhoorder

      Ik ben professioneel verhoorder bij de prive detective. Ik heb jarenlang voor de politie gewerkt en ben daar belast geweest met grootschalige en spraakmakende onderzoeken.

      Wat onze klanten over ons zeggen

      • Ik betaalde al jarenlang te veel alimentatie terwijl mijn ex partner gewoon een nieuwe relatie had en samenwoonde. De rechercheurs achter de privé detective zijn super professioneel en betrouwbaar en ik had het gevoel dat ze mij echt begrepen. Ik heb nu genoeg bewijs om naar de rechter te gaan.

      • Ik kan niet anders zeggen dan dat rechercheurs hun vak echt verstaan. Ze hebben enorme passie voor hun werk en geven echt alles. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk.

      Neem nu contact op en huur ons in

      Contact met ons is geheel vrijblijvend. Twijfel niet en maak gebruik van onze expertise.

      POLITIE_Nederland_Logo
      ap_logo
      ro_vj_logo_2_rgb_pos-op-wit

      Start typing and press Enter to search

      U kunt ons nu direct bellen op (+31) 085 90 22 120 wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

      U kunt ook onderstaand formulier invullen.

      Voornaam (verplicht)

      Achternaam (verplicht)

      E-mail (verplicht)

      Telefoonnummer

      Onderwerp

      Uw bericht

      Wat kost het inhuren van de Privé Detective?

      U wilt een onderzoek laten instellen en wilt graag vooraf weten wat de kosten zijn. Hierin zijn wij helder en transparant zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan .

      Wij maken voor u een op maat gemaakt plan, zodat de doelstelling zo efficiënt en snel mogelijk gehaald wordt. Waardoor u minder kosten kwijt bent aan onderzoek.

      Wij werken met een betaalbaar uurtarief, zodat een onderzoek voor een ieder haalbaar blijft. Wij denken hier graag in mee. Afhankelijk van de in te zetten methodieken kan het uur tarief variëren vanaf 50 euro tot 85 euro per uur. Het minimaal af te nemen uren is 3 uur aansluitend.

       

      Wilt u precies weten wat het kost neem dan direct contact met ons op.

      Fijn dat u een intakegesprek wilt plannen.

      U kunt ons nu direct bellen voor een afspraak op (+31) 085 90 22 120 wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

      U kunt ook onderstaand formulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op de afspraak in te plannen.

      Voornaam (verplicht)

      Achternaam (verplicht)

      E-mail (verplicht)

      Telefoonnummer

      Geef kort aan waarvoor u een gesprek wilt