Bedrijfsfraude?

Wij krijgen de waarheid boven tafel!

DE MEESTE ORGANISATIES KRIJGEN TE MAKEN MET FRAUDE:

Steeds meer organisaties krijgen te maken met een vorm van fraude in hun bedrijf. Onderzoek heeft aangewezen dat bv factuurfraude één van de grootste problemen is in een organisatie. Met een beetje geluk wordt de fraude uiteindelijk opgemerkt en kan een organisatie proberen de schade te beperken. Veelal gaan er tientallen jaren overheen voordat er mogelijk wat opvalt. Zeker grote organisaties hebben last van deze vorm van fraude. Alleen al in Midden-Nederland werden afgelopen jaar 9 ondernemers voor meer dan een miljoen euro opgelicht. Hoe groter de organisatie hoe meer er gefraudeerd wordt binnen de organisatie. Ze zeggen niet voor niets “gelegenheid creëert de dief”. De vraag is heeft u alles wel zo goed op orde als organisatie en kunt u het zich permitteren pas te handelen als het aan het licht komt.

WAT IS FRAUDE EIGENLIJK?

Fraude is een vorm van bedrog, de zaken worden anders voorgesteld dan ze zijn. Het ontstaat door op papier of digitaal een onjuiste weergave te geven van de werkelijkheid. Men spreekt ook wel van oplichting.

Om fraude te kunnen bewijzen dienen moeten de volgende kenmerkende elementen aanwezig zijn:

het gaat om opzettelijk handelen
er wordt een misleidende voorstelling van zaken gegeven
het oogmerk is om economisch voordeel te behalen
er is een benadeelde
er is sprake van onrechtmatig of onwettig handelen

Erkend en gecertificeerd

De Privé Detective is onder POB nummer 1400 ingeschreven bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Door deze vergunning is De Privé Detective officieel erkend om recherche werkzaamheden uit te voeren. Tevens zijn wij door de korpschef van de nationale politie gescreend.

Overzichtelijke kosten

Marktconform hanteren wij een laag uur tarief . Alle kosten worden vooraf in kaart gebracht, zo komt u nooit tot verrassingen te staan.

Intakegesprek

Wij bieden altijd een geheel kosteloos en vrijblijvend oriënterend intakegesprek aan.

Privacy gegarandeerd

Wij borgen uw privacy ten alle tijde. Enkel de opdrachtgever krijgt de rapportage en de film van de gemaakte beelden.

Persoonlijk plan

Wij stellen samen met u een onderzoeksplan op. Zo weet u van tevoren wat de stappen zijn en wordt u niet achteraf verrast.

Door heel Nederland

Wij werken vanuit het centrum van Nederland. Met de best opgeleide rechercheurs door het hele land. Hierdoor kunnen wij snel handelen.

De beste middelen

Onze technische middelen zijn van de laatste generatie. Doordat wij enkel gaan voor het beste kunnen wij u ook het beste bieden.

Wij zijn De Privé Detective

Het team van De Privé Detective bestaat voornamelijk uit oud politie rechercheurs. Aangevuld met specialisten afkomstig van de FIOD en andere opsporingsdiensten. Door al deze krachten te bundelen  staan wij sterk en gaan wij geen onderzoek uit de weg. Wij zoeken altijd naar de waarheid en laten ons niet leiden door aannames maar enkel door feiten hier door krijgt u een ronde zaak onderbouwd door een rapportage en of dossier die u van de polite zou mogen verwachten.

Volg ons op Facebook en Twitter

 • Operationeel rechercheur
  Operationeel rechercheur

  Ervaring opgedaan bij bijzondere opsporingseenheden binnen de politie maken mij tot een allround rechercheur. Het dynamisch volgen van personen is voor mij een van de dagelijkse taken. Elke dag zie ik dit weer als een uitdaging.

  • Fraude expert
   Fraude expert

   Snuffelen en speuren in cijfertjes en documenten is mijn expertise. Mijn analytisch vermogen samen met de ervaring opgedaan bij FIOD maakt mij tot de beste rechercheur. Wanneer er iets niet klopt dan kom ik daar achter.

   • Digitaal specialist
    Digitaal specialist

    Computers zijn mijn lust en mijn leven. Ik word vaak omschreven als een ethical hacker. Ik vind het mooi om kennis in te kunnen zetten in onderzoeken om zo de eerlijke mens te kunnen helpen.

    • Forensisch onderzoeker
     Forensisch onderzoeker

     Ik voer alle forensische onderzoeken uit bij De Privé Detective. Mijn specialismen zijn het afnemen en analyseren van vingerafdrukken en DNA. Op zoek gaan naar het missende puzzelstukjes is mijn passie, als er sporen zijn dan vind ik ze.

     • Professioneel verhoorder
      Professioneel verhoorder

      Ik ben professioneel verhoorder bij de prive detective. Ik heb jarenlang voor de politie gewerkt en ben daar belast geweest met grootschalige en spraakmakende onderzoeken.

      Wat onze klanten over ons zeggen

      • Ik kan niet anders zeggen dan dat rechercheurs hun vak echt verstaan. Ze hebben enorme passie voor hun werk en geven echt alles. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk.

      • De mensen achter de privé detective veel kennis van het vak, ze zijn innovatief en vernieuwend en daar hou ik van. Dankzij hun opsporingsmethoden heb ik nu genoeg wettelijk bewijs om een zaak aan te spannen tegen een ex medewerker van mij.

      VOORBEELDEN VAN SOORTEN FRAUDE DIE WIJ ONDERZOEKEN:

      • Interne fraude door medewerkers, dit kan zijn dat de personen die verantwoordelijk zijn voor de financiën binnen een organisatie op slinkse wijze geld wegsluizen. Vaak gebeurd dit met veel kleinere bedragen waardoor het bijna niet zichtbaar is.
      • Adresfraude is het type fraude waarbij mensen een onjuist adres opgeven om te kunnen profiteren van bijvoorbeeld huurtoeslag, bijstand of studiefinanciering. Daarnaast kan adresfraude worden gepleegd omdat iemand zich onvindbaar wil maken. Dit kan zijn vanwege belasting- of andere schulden, boetes of omdat deze persoon onvindbaar wil zijn voor de politie.
       Bij diplomafraude wordt beweerd dat men een titel of diploma heeft terwijl dit niet zo is, of wordt een vervalst diploma gebruikt. Hieraan verwant is de C.V-fraude: het vermelden van onwaarheden op het curriculum vitae. Dit met het doel om de eigen onderneming of positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.
      • Bij huurfraude kunt u denken aan onderhuur/scheefwonen of niet houden aan het bestemmingsplan. Bij deze vormen van fraude kunnen de schadebedragen toren hoog worden, ook voor de verhuurder. Bij een hennepkwekerij is de verhuurder ten alle tijden aansprakelijk voor de schade.
      • Bij internetfraude vinden de verschillende fraudetechnieken via het internet plaats.
      • Bij uitkeringsfraude gaat het om personen die onder valse voorwendselen ten onrechte een (te hoge) uitkering genieten.
      • Bij verzekeringsfraude tracht een verzekerde een verzekeringsmaatschappij onder valse voorwendselen tot uitkering te doen overgaan of een verzekering onder valse voorwendselen aan te vragen.

      JURIDISCHE BEGELEIDING IN RELATIE TOT HET FRAUDE ONDERZOEK.

      De resultaten van het onderzoek kunnen vragen om juridische begeleiding. Daarom werken wij nauw samen met gerenommeerde advocatenkantoren. Het bewijsmateriaal moet rechtsgeldig en onweerlegbaar zijn. In rechtszaken worden onze rapportages als juridisch bewijs toegelaten. Rechters nemen deze rapportages dan ook als rechtsgeldig bewijs mee wanneer het tot een rechtszaak komt.

      Neem nu contact op en huur ons in

      Contact met ons is geheel vrijblijvend. Twijfel niet en maak gebruik van onze expertise.

      POLITIE_Nederland_Logo
      ap_logo
      ro_vj_logo_2_rgb_pos-op-wit

      Start typing and press Enter to search

      U kunt ons nu direct bellen op (+31) 085 90 22 120 wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

      U kunt ook onderstaand formulier invullen.

      Voornaam (verplicht)

      Achternaam (verplicht)

      E-mail (verplicht)

      Telefoonnummer

      Onderwerp

      Uw bericht

      Wat kost het inhuren van de Privé Detective?

      U wilt een onderzoek laten instellen en wilt graag vooraf weten wat de kosten zijn. Hierin zijn wij helder en transparant zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan .

      Wij maken voor u een op maat gemaakt plan, zodat de doelstelling zo efficiënt en snel mogelijk gehaald wordt. Waardoor u minder kosten kwijt bent aan onderzoek.

      Wij werken met een betaalbaar uurtarief, zodat een onderzoek voor een ieder haalbaar blijft. Wij denken hier graag in mee. Afhankelijk van de in te zetten methodieken kan het uur tarief variëren vanaf 50 euro tot 85 euro per uur. Het minimaal af te nemen uren is 3 uur aansluitend.

       

      Wilt u precies weten wat het kost neem dan direct contact met ons op.

      Fijn dat u een intakegesprek wilt plannen.

      U kunt ons nu direct bellen voor een afspraak op (+31) 085 90 22 120 wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

      U kunt ook onderstaand formulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op de afspraak in te plannen.

      Voornaam (verplicht)

      Achternaam (verplicht)

      E-mail (verplicht)

      Telefoonnummer

      Geef kort aan waarvoor u een gesprek wilt