Wilt u ook privé detective worden?

Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar het werk van een privé detective of naar het werk van een Recherchebureau? Of heeft u er misschien zelfs aan gedacht om privé detective te worden, maar tot op heden nog geen stappen ondernomen om hier ook iets mee te doen? Het is ook zeker geen alledaags beroep, daarentegen is het vanwege de veelzijdigheid en diversiteit aan onderzoeken en hulpvragen een enorm interessante richting om te kiezen. Indien u over een nieuwsgierige aard beschikt, graag onderzoek doet én goed bent in het leggen van verbanden, dan raden wij u aan verder te lezen over onze opleiding tot particulier onderzoeker.Waaruit bestaat een opleiding tot particulier onderzoeker?


Het werkveld van een privé detective is immens breed, de tijden dat men als Sherlock Holmes met een loep op pad ging liggen al mijlenver achter ons. Met de modernisering van de maatschappij zijn ook de middelen die een privé detective tot diens beschikking staan al even talrijk geworden.

Om een solide basis te creëren voor het vak, zult u in ieder geval grondige kennis moeten verwerven met betrekking tot de wettelijke kaders waarbinnen u onderzoek mag uitvoeren. Indien bewijs op onrechtmatige wijze vergaard is, zal het immers ook niet worden toegelaten in een rechtszaak. Daarnaast is het ook van belang dat u weet wat wel en niet mag in verband met de vigerende privacywetgeving.

Ook wordt u uitgebreid opgeleid op het gebied van onderzoek en opsporing. Onderwerpen die onder andere voorbij komen zijn het opstellen van een plan van aanpak, rechercheren, observatiemethodieken en onderzoeksmethoden. Dit is natuurlijk slechts een greep uit het totale lespakket, dat er uiteindelijk op gericht is u om te scholen tot een zelfstandig opererende particulier onderzoeker.


Welke vooropleiding dient u te hebben?


Om onze DPD-Academy opleiding tot particulier onderzoeker te kunnen volgen, heeft u geen specifieke vooropleiding nodig. Ook zijn er geen strenge eisen aangaande opgedane ervaring of kennis binnen het werkveld. Wat wél wordt gevraagd, is een vastberaden en enthousiaste houding. Iemand die beschikt over het vermogen door te gaan waar anderen stoppen en er plezier in beleeft onderzoek te doen.


Waar kunt u zoal werken na het volgen van onze opleiding tot particulier onderzoeker?


Omdat deze opleiding zo veelzijdig is, heeft u na de opleiding een ruime keuze uit mogelijke werkgevers. Hierbij kunt u denken aan:

  • Detective- en recherchebureaus
  • Verzekeringsmaatschappijen
  • Centrale en decentrale overheidsinstellingen
  • Schadeonderzoeksbureaus
  • Ook bestaat er een mogelijkheid, dat u bij ons komt werken. Na het volgen van de opleiding kunt u op deze manier direct praktijkervaring opdoen binnen een privé detectivebureau!


Wat zijn de voordelen van onze opleiding tot particulier onderzoeker?


Bij de Privé Detective werken mensen met een grote schat aan diverse ervaring, van Politie tot Defensie, specialistische recherche, forensisch specialisten en ICT-specialisten. Alle docenten kunnen u elk op hun eigen manier een stukje van het vak bijbrengen, totdat u aan het einde van de opleiding over een totaalbeeld beschikt waarmee u als onderzoeker overal uit de voeten kunt. U kunt zowel digitaal als persoonlijk contact onderhouden met de docenten, zodat al uw vragen uitvoerig beantwoord worden. Wij werken met de meest moderne middelen en technieken binnen de branche en hier profiteert u logischerwijs direct van.Meer informatie?


Bent u enthousiast en wilt u graag meer informatie? Via de website kunt u ons direct benaderen, ook vindt u daar de actuele startdata van de opleiding. Let wel, wij bieden enkel op bepaalde momenten gedurende het jaar plaatsen voor de opleiding tot particulier onderzoeker. Wij willen de kwaliteit van de opleiding zo hoog mogelijk houden, wees er dus snel bij indien u een plekje wilt bemachtigen!


Recent posts
Wat mag absoluut NIET als Privé Detective?
Wat mag absoluut NIET als Privé Detective?
Lees meer
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit!
Lees meer
Mijn ex partner krijgt onterecht partneralimentatie!
Mijn ex partner krijgt onterecht partneralimentatie!
Lees meer
Vijf reden om GEEN privé detective in te huren
Vijf reden om GEEN privé detective in te huren
Lees meer