ONDERZOEKSMETHODEN
Erkend en geregistreerd door politie en justitie NR 1641
(+31) 085 90 22 120
Alimentatie onderzoek
Alimentatie onderzoek
Gedragsonderzoek minderjarigen
Gedragsonderzoek minderjarigen
Onderzoek naar overspel
Onderzoek naar overspel
Onderzoek naar een vermist persoon
Onderzoek naar een vermist persoon
Overige Onderzoeken
Overige Onderzoeken

ONDERZOEKSMETHODEN

 

Naast de reguliere onderzoeksmethoden, zoals interviews en dossieronderzoek, kunnen bijzondere onderzoeksmethoden worden ingezet tijdens een onderzoek.Observatie


Twee vormen van observatie kunnen worden onderscheiden:


Dynamische observatie: Het fysiek volgen van een persoon of een voertuig. Deze vorm van observatie kan plaatsvinden op de openbare weg of in openbaar toegankelijke ruimtes. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van foto- of videocamera’s.


Statische observatie: Het observeren van een persoon of een voertuig door middel van een (al dan niet verborgen) camera op een vaste locatie, bijvoorbeeld op de werkplek van een persoon. Ook kan onder bepaalde voorwaarden een camera worden geplaatst in een ruimte waar regelmatig bedrijfsmiddelen worden ontvreemd.

Het doel van de Prive Detective is onze cliënten ondersteunen in hun Recherche Onderzoek en een goed juridisch eindproduct neer te zetten.

Plaatsbepalingsapparatuur

Bij een vermoeden van bijvoorbeeld onrechtmatig gebruik van dienstauto’s  kan door middel van het (heimelijk) inbouwen van plaatsbepalingsapparatuur, zoals een gps-volgsysteem, het gebruik van de dienstauto in kaart worden gebracht. Daarmee kan worden vastgesteld of de dienstauto wordt gebruikt voor privédoeleinden.Onderzoek werkomgeving


In sommige gevallen is een fysiek onderzoek van de werkomgeving noodzakelijk, bijvoorbeeld als het vermoeden bestaat dat een werknemer onrechtmatig goederen of documenten in zijn bezit heeft. Bij een fysiek onderzoek kan gedacht worden aan het onderzoeken van het bureau, archiefruimten en dienstvoertuigen.

Onderzoek van telecommunicatie


Als het vermoeden bestaat dat een werknemer vertrouwelijke informatie heeft gelekt aan derden, kan een onderzoek naar het gebruik van e-mail en de diensttelefoon aanwijzingen opleveren. Tevens kan met een dergelijk onderzoek ongeoorloofd privégebruik van dienstmiddelen worden aangetoond. Onder bepaalde voorwaarden kan ook het telefoon- en e-mailverkeer worden afgetapt.

 


Financieel onderzoek


Bij vermoedens van fraude door werknemers is financieel onderzoek van wezenlijk belang. Daaronder wordt verstaan onderzoek van de ‘boeken’, alsmede digitaal onderzoek van financiële bedrijfssystemen. Al naar gelang de complexiteit van de fraude kan specifieke deskundigheid worden ingezet.

 

Digitaal onderzoek


Door middel van digitaal onderzoek, ook wel aangeduid als forensisch IT-onderzoek, kan de digitale werkomgeving van een persoon worden onderzocht. Bijvoorbeeld als het vermoeden bestaat dat een werknemer onrechtmatig bepaalde geheime documenten op zijn computer heeft opgeslagen. Ook ongeoorloofd privégebruik van een computer kan hiermee worden vastgesteld.

Erkend en gecertificeerd
Erkend en gecertificeerd
Overzichtelijke kosten
Overzichtelijke kosten
Privacy gegarandeerd
Privacy gegarandeerd
Persoonlijk plan
Persoonlijk plan
Door heel Nederland
Door heel Nederland
De beste middelen
De beste middelen
Wat onze klanten over ons zeggen

Ik had het gevoel dat mijn man vreemd ging maar ik kon er geen vinger achter krijgen. Dankzij de privé detective kreeg ik het bewijs wat ik zocht en waar ik bang voor was. Ook al is het zwaar om bevestiging te krijgen van mijn vermoedens, ik kan nu wel weer verder met mijn leven.

Er waren grote twijfels over de vrienden waar mijn dochter mee om ging en ze is best wel een beïnvloedbaar meisje. Ze vertelde steeds minder tegen ons en we wisten eigenlijk niet waar ze uit hing. Gelukkig bleken onze vermoedens niet terecht te zijn. Dankzij de mensen achter de privé detective hebben we nu veel meer rust.