Meer risico op overspel in de zomer: feit of fabel?

Overspel, vreemdgaan, buitenechtelijke relaties… Allemaal termen die op hetzelfde neerkomen, namelijk dat één (of beide) partners in een relatie wel eens “buiten de deur eet”. Denkt u dat u dit nooit zal overkomen? Think again, want de cijfers liegen er niet om. Meerdere DNA onderzoeken hebben inmiddels uitgewezen, dat grofweg 2 tot 3% van alle Nederlandse kinderen buitenechtelijk verwekt zijn. Dat zijn toch al gauw tussen de 320.000 en 480.000 kinderen. In veruit de meeste gevallen gaat het hier ook echt om een vrijwillige buitenechtelijke relatie.

En dat zijn dan enkel de gevallen die resulteren in een zwangerschap; veruit de meeste mensen die vreemdgaan zullen hoogstwaarschijnlijk voorbehoedsmiddelen gebruiken om te voorkomen dat dergelijke gevolgen intreden. Hoe hoog de exacte cijfers met betrekking tot overspel zijn zal nooit duidelijk worden, gezien het clandestiene karakter van de handeling, maar duidelijk is in ieder geval dat het op grote schaal gebeurt.

 

Waarom gaan mensen vreemd?


Deze vraag is ook al niet eensluidend te beantwoorden. Vaak gaat het om een combinatie van factoren, denk aan verveling binnen de huidige relatie, wellicht een gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel, plus het feit dat onze maatschappij steeds soepeler omgaat met het fenomeen. Inmiddels kent iedereen die controversiële datingsites wel, die specifiek gericht zijn op mensen die al een relatie hebben. Daarnaast speelt de setting ook een rol. Veelal kan een vakantie of zakenreis bepaalde mogelijkheden bieden, die de betreffende partner een soort gevoel van vrijheid geven. En: in veel gevallen speelt alcohol ongetwijfeld ook een grote rol.

 

Is de zomer ook een factor die bij kan dragen aan overspel?


Stelt u zich het volgende beeld eens voor:

U zit op een vol terras aan het strand, in de late avondzon. Na een week keihard werken bent u met wat collega’s op vrijdagavond wat stoom aan het afblazen. Uw partner is momenteel op zakenreis, de afgelopen periode gaat het daarnaast eigenlijk niet zo heel vlot meer tussen u beiden. U praat continu langs elkaar heen en eigenlijk ziet u elkaar steeds minder, mede door de werkdruk die u beiden ervaart. Afijn, op genoemd terras, heerlijk in die warme zon, klokt u inmiddels de derde frozen margarita naar binnen en plots valt uw oog op een wel erg mysterieuze vreemde, drie tafeltjes verder… U kijkt één van uw collega’s aan, er begint zich een beeld in uw gedachten te vormen…


Welnu, de rest van het verhaal hoeft in feite niet in geuren en kleuren te worden verteld. Ook zal niet iedereen dezelfde emoties ervaren bij dit verhaal. Waar de één direct denkt “wegwezen voordat het te laat is”, denkt de ander “ga ervoor, het leven is al kort genoeg”. De enige overeenkomst tussen alle lezers zal ongetwijfeld het fijne en losse gevoel zijn bij de gedachte aan dat warme terras. En het is nu net dit gevoel, dat inderdaad bepaalde handelingen in de hand kan spelen. Mensen zijn in de zomer nu eenmaal iets losser en laten zichzelf sneller gaan, ook dit is ruimschoots aangetoond door uiteenlopende onderzoeken. Tel daarbij op dat alcohol grenzen vervaagt en u heeft de perfecte cocktail voor een slippertje.

 

Heeft u het vermoeden dat uw partner vreemdgaat?


In bovengenoemd geval kan het natuurlijk gaan om een éénmalige actie, helaas ontaarden veel slippertjes vaak ook in structureel overspel. Dit kan een relatie in vergaande mate opbreken, zeker indien één van de partners vermoedens heeft en de overspelige partner blijft liegen. Veel mensen kunnen hierdoor op den duur enorm gaan twijfelen aan zichzelf. Hebben deze partners ook nog eens kinderen, dan kan dit buitengewoon schadelijk zijn voor hun ontwikkeling en opvoeding.

Heeft u zelf het vermoeden dat er binnen uw relatie sprake is van overspel? En weet u eigenlijk niet meer zo goed wat u er aan moet doen? Voelt u zich bedrogen, maar heeft u tot op heden geen concreet bewijs? In dit geval kan De Privé Detective u wellicht helpen. Het gevoel van onrecht verdwijnt uiteindelijk niet zonder duidelijkheid en antwoorden. Overspel is een ontzettend gevoelige kwestie, die wij met de nodige discretie behandelen.

U kunt een afspraak maken bij ons op kantoor voor een intake gesprek, de kosten hiervoor nemen wij op ons. Mocht u zich trouwens prettiger voelen bij een vrouwelijke rechercheur, dan is dit uiteraard een optie. Nadat wij het onderzoek starten kunt u via onze interne mail contact met ons onderhouden. Zo kan uw partner niet per ongeluk uw e-mails lezen. Na afronding van het onderzoek kunnen wij u de helderheid bieden waar u naar zoekt. Informeer dus gerust naar de mogelijkheden. Voor zakelijk onderzoek verwijzen we u graag door naar Recherchebureau.


Recent posts
Wat mag absoluut NIET als Privé Detective?
Wat mag absoluut NIET als Privé Detective?
Lees meer
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit!
Lees meer
Mijn ex partner krijgt onterecht partneralimentatie!
Mijn ex partner krijgt onterecht partneralimentatie!
Lees meer
Vijf reden om GEEN privé detective in te huren
Vijf reden om GEEN privé detective in te huren
Lees meer