signalen van overspel

Signalen vreemdgaan partner

Dagelijks nemen mensen contact met ons op omdat zij het vermoeden hebben, dat er een ander in het spel is. Wanneer ik de vraag stel, waar dit vermoeden op is gebaseerd, komen er uiteenlopende antwoorden. Echter is één van de zaken die zij noemen, altijd hetzelfde. Deze mensen hebben allen één ding gemeen: Zij hebben een “onderbuik”-gevoel.  Er is een gevoel dat er iets niet klopt, dat er iets mis is.

Wanneer zij dit gevoel hebben, gaan mensen beter opletten. Gedraagt hun partner zich op een andere manier? Zijn zij wel waar zij zeggen dat zij zijn?  Zij zoeken naar “signalen” die dit gevoel kunnen bevestigen of juist kunnen vertellen dat er niets aan de hand is. Zij houden hun partner nauwer in de gaten.

Maar wat zijn nou de meest voorkomende signalen, dat iemand vreemdgaat?  Wij zetten ze op een rij:

 

 • Meer aandacht voor zijn/haar uiterlijk
  Natuurlijk kan dit ook een persoonlijke fase zijn, dat zul je zelf beter kunnen inschatten. Maar mensen die iemand “nieuw” in hun leven hebben, willen graag indruk maken op hun nieuwe vlam. Zij willen er op hun opperbest uitzien voor diegene. Vaker naar de sportschool? Vaker naar de kapper? Schoonheidsbehandelingen? Nieuwe outfit(s)? Het is niet gek dat het vraagtekens oproept als je partner “naar het werk” gaat, veel uitgedoster dan hij/zij normaal doet.
 • Onafscheidelijk met de telefoon
  Iedereen onderhoudt vandaag de dag alle sociale contacten via onze smartphones. We zijn “socialer” actief dan ooit! Ook een vreemdgaande partner heeft contact met die ander via deze weg. Hij/zij wil natuurlijk niet dat jij ook maar iets van deze communicatie zal zien. Daarom zal hij/zij deze constant bij de hand hebben zodat inkomende berichten gauw gewist kunnen worden. Hij/zij zal niet de telefoon op tafel neerleggen. Het zou zomaar kunnen zijn dat er een bericht in het scherm tevoorschijn komt! De telefoons gaan zelfs mee naar het toilet of wordt verstopt onder de dekens in bed. Het enige moment dat deze telefoon met rust gelaten zal worden, is wanneer deze aan de oplader zit.

 • Lachen naar de telefoon
  Je partner is met zijn/haar telefoon bezig en opeens verschijnt er een brede glimlach of zelfs een lach hardop. Natuurlijk is dit een vriend/vriendin die iets ontzettends grappigs stuurt. Als je zou vragen wat er zo grappig is, zal de vreemdgaande partner snel iets moeten verzinnen. De vreemdgaande partner zal zich doorgaans gedurende dag even afzonderen in een hoekje, om even op de telefoon te kijken of de ander iets heeft gestuurd. Dit gebeurt niet naast jou op de bank, in ieder geval niet zonder zich bij te draaien. Zodat je niet kan zien, wat het was.

 • Bijhouden van jouw agenda / verandering eigen agenda
  De vreemdgaande partner moet tijd maken voor de ander. Hij/zij zal precies willen weten wat jij allemaal gaat doen, zodat daar omheen gepland kan worden. Op dagen dat jij aan het werk bent of andere dingen aan het doen bent, kun je je natuurlijk niet bezig houden met wat hij/zij doet.


Ook zal de eigen agenda veranderen. Wellicht vaker een werkverplichting, (werk)feestjes, extra dag sporten of etentjes met vrienden?

 • Uitgavepatroon
  Als je kijk hebt op de uitgaven van je partner, is de kans groot dat je hier veranderingen in terug zult vinden. Wellicht gaat je partner met de ander uit eten, een hotelovernachting of cadeau’s? Dit moet door iemand betaald worden. Zijn er (vaker) pinbetalingen gedaan op locaties waar hij/zij normaliter niet komt?

 • Douchen
  Je partner komt thuis en loopt gelijk door naar de badkamer om te douchen. Hij/zij zal alle “sporen” gelijk willen “uitwissen” na een ontmoeting met de ander. Heel veel meer uitleg behoeft dit signaal denk ik niet.

 

Wanneer je al het vermoeden hebt dat je partner vreemdgaat, zul je één of meerdere van deze signalen herkennen. Echter hoeft dat niet zo te zijn, het is niet altijd zo dat een vreemdgaande partner zich als een “textbook-vreemdganger” gedraagt. Het kan ook zomaar zijn dat hij/zij soortgelijke artikelen heeft gelezen. Ook bestaan er genoeg artikelen online over hoe je het beste vreemd kan gaan zonder dat je partner het merkt! Er zijn zelfs speciale messenger apps, zoals Whatsapp maar dan één die vergrendeld is en verstopt kan worden tussen de andere apps. Zodat jij deze in ieder geval niet terug zult kunnen vinden in zijn/haar telefoon.

Het belangrijkste is, dat je wat doet met dat onderbuik gevoel. Je hebt het niet voor niets. Het komt bij ons helaas nauwelijks voor, dat het niet klopt. Rook, komt echt bij vuur vandaan. 

 

 


Recent posts
Wat mag absoluut NIET als Privé Detective?
Wat mag absoluut NIET als Privé Detective?
Lees meer
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit!
Lees meer
Mijn ex partner krijgt onterecht partneralimentatie!
Mijn ex partner krijgt onterecht partneralimentatie!
Lees meer
Vijf reden om GEEN privé detective in te huren
Vijf reden om GEEN privé detective in te huren
Lees meer