Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit!

Ze kosten per stuk het ongelooflijke bedrag van zo’n €10.000 euro. Geen wonder dat een gezin uit Vleuten alles op alles zet om de diefstal van vijf peperdure tassen van de designmerken Chanel en Hermès op te helderen. Het heeft liefst 50.000 euro over voor de gouden tip die leidt tot een doorbraak in deze geheimzinnige inbraakzaak. Daarnaast zet het gezin alles op alles om te laten zien dat je niet zomaar aan andersmans spullen mag komen. Daar blijf je gewoon van af! 

Op tweede kerstdag kijkt de buurman van het Vleutense gezin rond het middaguur uit zijn raam. Hij ziet dat er een ladder tegen het huis van zijn buren aan staat. En dat is vreemd, want de buren zijn op vakantie in het buitenland. De buurman gaat kijken - en belt de politie.

 

Wc-raam geforeceerd
Het wc-raam op de eerste verdieping blijkt te zijn geforceerd, zegt Vanessa Middelkoop, eigenaresse van onderzoeksbureau De Prive Detective. Zij werd ingeschakeld door de bewoners van het huis om de inbraak te onderzoeken. „De dieven hebben een ladder van de bewoners zelf gebruikt. Zo zijn ze op een plat deel van het dak geklommen, waar ze een kozijn hebben opengebroken. Je ziet duidelijk sporen van braak; de kozijnen zijn helemaal kapot.”

Binnen hebben de dieven de kamers flink overhoop gehaald. Ze lieten een chaos achter, zag Middelkoop. „Kasten zijn leeggetrokken, kleding is op de grond gegooid. In de kinderkamers zijn de matrassen van de bedjes gelicht. Er is echt gezocht naar waardevolle spullen.”
De dieven wisten blijkbaar dat de tassen veel geld waard zijn

Wanneer de inbraak precies plaatsvond, is onduidelijk. „De buren hebben niks gehoord. De buurman weet dat hij de ladder op eerste kerstdag in ieder geval níet zag staan.”

 

Vijf zeer dure tassen 
 Uiteindelijk zijn de dieven naar buiten gegaan met vijf tassen van de dure modehuizen Chanel en Hermès. Tassen waar een prijskaartje van duizenden euro’s aan hangt. „De bewuste tassen kosten zo’n 10.000 euro per stuk. Het gaat om twee schoudertassen van Chanel, een paarse en een roze. Verder is er een rugzakje van Chanel in oranje, roze en groen verdwenen en twee handtassen van Hermès; een rode en een grijze. De dieven wisten blijkbaar dat de tassen veel geld waard zijn.”
Het doel van de bewoners is dat de dieven hier niet ongestraft mee wegkomen. Ze doen er alles aan om ze te pakken.

Geld waarvan het nog maar de vraag is of de dieven er iets van gaan zien, zegt Middelkoop. Dit soort dure accessoires hebben - net als dure horloges zoals Rolexen - unieke codes. „Ieder product heeft een eigen serienummer. Als je als handelaar zo’n tas wilt aanschaffen, moet je het serienummer checken om te controleren of je met een authentiek exemplaar te maken hebt. Als een product gestolen is, zie je dat in het systeem. Het verhandelen van dit soort tassen is dus heel lastig. Alleen als de dieven heel snel zijn, dus vóór de tassen als gestolen in het systeem staat, hebben ze een kans die nog op een soort van legale manier te verhandelen. Misschien zijn ze al wel verkocht.”Camerabeelden
De bewoners van het huis in Vleuten willen zelf op de achtergrond blijven. Volgens Middelkoop gaat het om een gezin met twee kinderen in de basisschoolleeftijd. Na het politieonderzoek vroegen ze het bedrijf van Middelkoop om nader onderzoek te doen. Om meer kans te hebben dat de dieven zich melden, loven ze een hoog bedrag uit voor de tip die ervoor zorgt dat de daders gepakt worden. „Het doel van de bewoners is dat de dieven hier niet ongestraft mee wegkomen. Ze doen er alles aan om ze te pakken.”

 

Particulier Recherchebureau 
Het bureau van Middelkoop bekijkt onder andere camerabeelden van camera’s in en om het huis. „Ze wonen aan een lange, doorgaande weg. Opvallend is dat op tweede kerstdag om half zes ‘s ochtends een wit busje, een Caddy Combo, twee keer langsreed. Heen en terug. Misschien is dat een aanknopingspunt.”
Wanneer er een dader in beeld komt, wordt de zaak weer overgedragen aan de politie. Tot die tijd zijn tips welkom bij het kantoor van Middelkoop.
 

https://www.ad.nl/utrecht/wie-zit-er-achter-de-diefstal-van-deze-peperdure-tassen-gezin-uit-vleuten-looft-liefst-50-000-euro-uit~a25593f2/?cb=68a3dff94e5276cf7d5d6e094f4d48f6&auth_rd=1 
 

 


Recent posts
Wat mag absoluut NIET als Privé Detective?
Wat mag absoluut NIET als Privé Detective?
Lees meer
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit!
Lees meer
Mijn ex partner krijgt onterecht partneralimentatie!
Mijn ex partner krijgt onterecht partneralimentatie!
Lees meer
Vijf reden om GEEN privé detective in te huren
Vijf reden om GEEN privé detective in te huren
Lees meer