Vijf reden om GEEN privé detective in te huren

 In Geen categorie, Nieuws

Vijf redenen om GEEN privé detective in te huren.

1

De politie heeft in Nederland de taak om strafbare feiten op te sporen. Is er een strafbaar feit gepleegd dan zal de politie dit in theorie moeten oplossen.

2

Goedkoop is duurkoop. Er is in Nederland een wildgroei aan recherche bureaus vaak zogenaamde eenpitters die een volledig onderzoek alleen uitvoeren. Je moet jezelf afvragen of 1 iemand alle facetten van een recherche onderzoek kan beheersen (observatie, forensisch, digitaal, professioneel verhoor, techniek en tactiek). Bij de politie is een onderzoek ook onderverdeeld in verschillende specialismen.

3

Aan het inhuren van een privé detective zijn kosten verbonden. Deze zijn soms te verhalen op de tegenpartij,  maar bij zaken als overspel moeten de kosten gedragen worden door de opdrachtgever.

4

De waarheid is hard! Huur je een goede privé detective in, dan zal deze met onomstotelijk bewijs komen. Vraag jezelf goed af, of je de waarheid aan kunt.

5

Een goede privé detective verzamelt informatie en doet aan waarheidsvinding. Hij of zij laat zich niet voor het karretje van de opdrachtgever spannen, om alleen aan te tonen wat de opdrachtgever wil. Met andere woorden de waarheid wordt in kaart gebracht, en deze kan afwijken van het beeld wat jij vooraf had.

Waarom zou je juist WEL een privé detective moeten inhuren?

Zoals je boven hebt kunnen lezen zijn er zeker mits en maren aan het inhuren van een Privé Detective. De praktijk is heel simpel als het om het inhuren van wie dan ook gaat.
Weet met wie je te maken hebt en welke kwaliteiten en expertise je kunt verwachten. Een diploma en een vergunning maakt je niet per definitie een goede Privé Detective!

De harde waarheid is dat de politie zaken in strafrecht zou moeten oplossen. Helaas komen zij door prioritering en capaciteitsproblemen vaak niet toe aan het oplossen van alle zaken.
Wat nog frustrerender is, is dat heel veel zaken niet, of net nog niet in Strafrecht zitten. Bedrijfsmatig bijvoorbeeld kan er best interne diefstal gepleegd worden, maar een dader is nog niet aan te wijzen. Wie helpt je dan? Je valt bij onregelmatigheden in jouw bedrijf vaak tussen wal en het schip. De onregelmatigheden spelen zich vaak af in Arbeidsrecht, Bestuursrecht of Civiel recht en dan is er niemand die je kan helpen. De wetgeving laat het niet toe om zelf onderzoek te doen, burgers mogen bijvoorbeeld niet observeren.

En dan komt de Privé Detective / Bedrijfsrechercheur om de hoek. Zij kunnen helpen met het analyseren en verzamelen van de juiste bewijzen waarmee je zaak dus wel opgelost kan worden.

Hoe weet je dat je met een goed Bureau te maken hebt?

Zoals hierboven genoemd ben ik van mening dat je niet alle facetten van het onderzoek alleen kunt uitvoeren. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van het juiste bedrijf?

  • Kijk verder dan alleen een grafisch goede website. Als iets er mooi uitziet dan wil het niet zeggen dat zij ook goed zijn
  • Hoe groot is het bedrijf en welke expertise hebben zij in huis (Digitaal, Forensisch, Tactisch, Technisch)
  • Vraag telefonisch door wat de achtergrond is van de onderzoekers. Als je bij de politie gezeten hebt maakt nog niet dat je een goede rechercheur bent
  • Kijk welke technieken zij gebruiken tijdens het onderzoek. Simpel gezegd wil je een goede foto in het donker maken dan heb je al snel een camera nodig van E 6.000,-
  • Een diploma en vergunning zegt helaas niet alles. De opleiding wordt theoretisch getoetst. Veel mensen noemen zich Privé Detective / Particulier onderzoeker terwijl zij niet getraind zijn in observeren, verhoren van personen en het maken van een sluitende rapportage. Vraag daarom goed door.
  • De kosten van een onderzoek zijn vaak te verhalen op de tegenpartij.

Ik wil met deze page mensen attent maken op het verschil in bureaus. Uiteraard gaat dit op in veel branches. Toch ontmoet ik vaak mensen die gedupeerd zijn door een bureau omdat de expertise en kwaliteit mist. Wees bewust wie je kiest en waarom je deze keuze maakt.

Heb jij een probleem en wil je met een goed, erkend en kwalitatief Recherchebureau een vrijblijvend gesprek? Neem via onderstaande knop contact met ons op!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

U kunt ons nu direct bellen op (+31) 085 90 22 120 wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

U kunt ook onderstaand formulier invullen.

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht

Wat kost het inhuren van de Privé Detective?

U wilt een onderzoek laten instellen en wilt graag vooraf weten wat de kosten zijn. Hierin zijn wij helder en transparant zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan .

Wij maken voor u een op maat gemaakt plan, zodat de doelstelling zo efficiënt en snel mogelijk gehaald wordt. Waardoor u minder kosten kwijt bent aan onderzoek.

Wij werken met een betaalbaar uurtarief, zodat een onderzoek voor een ieder haalbaar blijft. Wij denken hier graag in mee. Afhankelijk van de in te zetten methodieken kan het uur tarief variëren vanaf 50 euro tot 85 euro per uur. Het minimaal af te nemen uren is 3 uur aansluitend.

 

Wilt u precies weten wat het kost neem dan direct contact met ons op.

Fijn dat u een intakegesprek wilt plannen.

U kunt ons nu direct bellen voor een afspraak op (+31) 085 90 22 120 wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

U kunt ook onderstaand formulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op de afspraak in te plannen.

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoonnummer

Geef kort aan waarvoor u een gesprek wilt